Novosti
O mačevanju
M.K. Split
M.K. Ban
Kup Jadrana
Kup Sv. Duje
Splitsko ljeto
Moedling (AUT)
MARTIN PETRIČIĆ PRVAK DONJE AUSTRIJE !!!
Martin i Dino
Nedjelja, 17.12.2006., drugi dan proteklog mačevalačkog vikenda za naše sportaše, četverosatni put od Zagreba odveo je u austrijski Moedling. U organizaciji Fecht Union Moedling, održano je otvoreno prvenstvo Donje Austrije (INTERNATIONALE MEISTERSCHAFTEN VON NIEDERÖSTERREICH) na kojem su nastupili i seniori MK SPLIT Ante Poljak, Martin Petričić, Dino Šourek, Marko Katalinić, junior Nino Gović i kadetkinja Tončica Topić.

Iako je ovo natjecanje seniorski turnir bodovan za austrijsku rang listu, izuzetan plasman ostvarila je četrnaestogodišnja Tončica Topić. Izvrsno mačevanje u grupi uz ostvarene 4 pobjede plasiralo je na visoko 10to mjesto u glavni ždrijeb turnira. Briljantna pobjeda nad austrijankom Annom Almanasa (15/5) u prvoj eliminaciji  dovodi je među 16 najboljih. No u osmini finala Stefanie Stoschitzky je ipak prevelik zalogaj za njen kadetski uzrast. Postignutim rezultatom na ovom natjecanju Tončica potvrđuje svoj istinski mačevalački potencijal.

Veliki uspjeh postigli su i naši seniori. Izvanredno odrađene kvalifikacije Martina Petričića i Nina Govića sa po 4 pobjede i 1 poraz, Ante Poljaka i Marka Katalinića sa po 5 pobjeda i tek 1 porazom, visoko ih pozicionira u  eliminacijskoj tablici turnira. Dino Šourek iz kvalifikacija donosi tri pobjede i dva poraza, ali svoju pravu nadmoć nad austrijskim natjecateljima pokazuje već u prvoj eliminaciji kada pobjeđuje Petera Tercinara nesvakidašnjim 15/1. Nino Gović pobjedom protiv  Heidera također se plasira u daljnji tijek natjecanja. U osmini finala direktnim plasmanom postavljeni su Ante Poljak, Marko Katalinić i Martin Petričić. Za Antu prejaki Pickman ostavlja ga na konačnom 11 mjestu, dok Marko protiv Hayeka (15/11), Nino protiv Schimatzeka (15/10) i Martin protiv Hofera (15/12) odlaze korak dalje - u četvrtinu finala.

U ovom dijelu uz očekivan poraz Govića od austrijskog reprezentativca Friesa, za ulazak u prvu četvoricu turnira bore se Dino i Marko. Dino pobjeđuje Marka 15/10 i već se "lakše diše" zbog osiguravanja jednog odličja na ovom značajnom natjecanju. U donjem dijelu ždrijeba uslijedila je vrlo dinamična borba Martina Petričića protiv nositelja turnira Jorga Mathe, inače visoko plasiranog natjecatelja sa svjetske rang liste, kojeg Martin pobjeđuje rezultatom 15/10. Iako bi se reklo da su naši sportaši ovim već opravdali svoj put u Austriju, ono najbolje je tek došlo. U prvoj iscrpljujućoj polufinalnoj borbi Dino pobjeđuje Friesa rezultatom 15/13, a u drugoj polufinalnoj borbi Martin pobjedom 15/10 protiv Petera Hauswirtha ulazi u finale u kojem pobjeđuje Dina rezultatom 11/8.

Splitsko finale u Austriji

Pred očima austrijske publike dogodilo se splitsko finale na otvorenom prvenstvu Donje Austrije što je velika nagrada za uložen trud napornih treninga i odličan pokazatelj pred početak sezone svjetskog kupa.

KONAČNI PLASMAN:

1. PETRIČIĆ Martin, FC SPLIT, CRO
2. ŠOUREK Dino, FC SPLIT, CRO
3. FRIES Clemens, FUL, AUT
3. HAUSWIRTH Peter, BALMUNG, AUT
5. MATHE Jörg, BALMUNG, AUT
6. KATALINIĆ Marko, FC SPLIT, CRO
7. GOVIĆ Nino, FC SPLIT, CRO
...
11. POLJAK Ante, FC SPLIT, CRO
...
19. LUŠIĆ Miro, FC GALEB Rogoznica, CRO
...

Kompletne rezultate možete pogledati ovdje.
20.12.2006.
ZAGREB - 10. međunarodni BOŽIĆNI TURNIR
U subotu 16.12.2006. u organizaciji HAMK Mladost iz Zagreba, održan je 10. tradicionalni Božićni turnir. Uz domaće, nastupili su i natjecatelji iz Makedonije, Slovenije i Srbije u kategorijama juniora, seniora i veterana.

U kategoriji juniorki, najuspješnija hrvatska sportašica je naša Tončica Topić. U dramatičnom finalu protiv švicarske predstavnice Lare Imhof (15/14), Tončici pripada drugo mjesto ali ipak iskustvo više.

Juniorski predstavnici našeg kluba Lovro Runjić, Slaven Šaban, Ivan Šupraha i Nino Gović ostvarili su očekivane rezultate. Najbolji plasman ostvario je Nino Gović kojemu pripada treće mjesto iz polufinala protiv reprezentativnog kolege iz zagrebačkog VMDa Ivana Matića (13/12).

Seniorska postava je bila potpuna - Zoran Buntjelić, Ante Poljak, Martin Petričić, Dino Šourek, Marko Katalinić i junior Nino Gović.

Nakon odrađenog kvalifikacijskog dijela najuspješniji se pokazao najmlađi Nino Gović plasiravši se kao drugi nositelj u ždrijeb turnira. Daljnji ždrijeb donijeo mu je priliku za revanš protivniku iz juniorskog dijela turnira - Ivana Matića, no i ovaj put scenario borbe je bio isti - izjednačen rezultat u regularnom vremenu i Matićeva prednost u dodatnoj minuti - i opet pobjednički tuš za Matića (15/14) za daljnji prolazak.

Ante Poljak, branitelj prošlogodišnjeg naslova pobjednika ovog turnira, uz tri pobjede i jedan poraz u kolu (Limov 4/3) plasirao se kao četvrti nositelj nakon kola. U osmini finala nailazi na iskusnijeg njemca Maria Voighta i ne uspjeva "osvetiti" klubskog kolegu Zorana Butjelića kojeg je ovaj prethodno pobjedio rezultatom 15/11. Konačni plasman Antu ostavlja tek na 11 mjestu.

Manjak koncentracije u kolu Dina Šoureka plasira na 14 mjesto nakon kola, te mu donosi nešto teži ždrijeb. Prva eliminacijska borba protiv makedonca Kondeva (15/12) i napeta zavržnica protiv Darka Limova (15/14) Dina dobrano umara te se pored njega Martin Petričić nešto lakše probija u polufinale (15/8).

Martinov put prema finalu vodio je preko slovenskog juniora Jana Bidovca (15/9) u osmini finala i Dina u četvrtini finala, zatim Hrvoja Borošaka (Lokomotiva, Zagreb) sa glatkih 15/8 u polufinalu.

Finale ovog natjecanja između Martina i Mira Lušića (Galeb, Rogoznica) odvijalo se u prekrasnom blagdanskom ambijentu dvorane hotela Esplanade. Miro u startu uspjeva povesti sa tri tuša razlike što Martinu nameće težak tempo odvijanja cijele borbe. Miro pobjeđuje sa 15/11 što mu donosi naslov pobjednika 10-tog međunarodnog Božićnog turnira.

Kompletne rezultate možete pogledati ovdje.
19.12.2006.
Content Management Powered by CuteNews
Sponzori
kinezis

mob. 092 254 2940
kinezislp@hotmail.com
kinezis

Kontakt informacije
M.K. SPLIT
sjedište:
Vetranićeva 5
21000 Split - HRVATSKA
dvorana: kako do dvorane?
VIII Mediteranskih igara 21
21000 Split - HRVATSKA
T. +385 21 314-229
M. +385 91 13 11 233
F. +385 21 314-229
@ klub@split-macevanje.hr
IBAN: HR0623300031100050114
           (kod Splitske banke)
OIB 58036157840 / M.B. 3155986
M.K. BAN
sjedište:
Mažuranićevo šetalište 13
21000 Split - HRVATSKA
dvorana: kako do dvorane?
VIII Mediteranskih igara 21
21000 Split - HRVATSKA
T. +385 98 375414
(Vedran Mihovilović)
Linkovi o mačevanju
Hrvatski mačevalački savez
HAMK Mladost
MK Rapir
MK VMD
MK Zagrebačka škola mačevanja
MK Lokomotiva
MK Karlovac
MK Inter
MK Dmitar Zvonimir
MK Špada
MK Šestine
Mačevalački savez Zagreba
F I E
C E E
Mačevalačka oprema PBT
Mačevalačka oprema Allstar
Mačevalačka oprema UHLMANN
Mačevalačka oprema NEGRINI